Staj Yönergesi

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU

İŞYERİ EĞİTİMİ, UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı Uzaktan Eğitim Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören öğrencilere;

a) Meslekleriyle ilgili işyerini yakından tanıtmak,

b) Öğrenim süreleri içinde kazandıkları bilgi ve deneyimlerini pekiştirmek için görev yapacakları işyerlerindeki sorumluluklarını, ilişkileri, organizasyon yapısını, iş disiplinini gözlemleyerek, uygulama yaparak ve meslek elemanlarının yaptıkları işlevleri yakından izleyerek, mesleki bilgi ve görgülerini artırmak,

c) Almış oldukları teorik bilgileri kullanabilme ve uygulamaya aktarma becerisini kazandırmak,

d) İşyeri eğitimi yaptıkları kurumun görevli personeli ile uyumlu çalışma ve işletmenin ilgili olduğu diğer kişilerle (müşteri ya da diğer kurumlar) iyi iletişim kurabilme alışkanlığını kazandırmak,

e) Mesleki alanda yaşanan teknolojik değişimleri izlemelerini ve tanımalarını sağlamaktır.

Kapsam

MADDE 2- (1) Bu yönerge Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yurtiçi kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlar ve yurtdışında yapacakları eğitim, uygulama, işyeri eğitimleri ve stajı ile ilgili faaliyet ve esasları kapsar.

Dayanak

MADDE 3- (1) Bu yönerge 22 Mayıs 2002 tarih ve 24762 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi İçindeki Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin İşyerlerindeki Eğitim, Uygulama ve Stajlarına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik ile Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksek Okulu Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine dayanarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4- (1) Bu yönergede geçen;

Denetçi Öğretim Elemanı: Çalışma alanlarının tespiti, eğitimin planlanması, koordinasyonu, uygulanması ve izlenmesi için işyeri eğitimi yerlerine gerektiğinde giderek veya haberleşme araçları kullanarak işyeri eğitimi yapan öğrenciyi denetlemekle görevli, Meslek Yüksekokulu İşyeri Eğitimi ve Staj Uygulama Kurulu tarafından öğretim elemanları arasından görevlendirilen kişi/kişilerdir.

İşyeri: Öğrencinin eğitim gördüğü, programın gereklerine ve o programdan beklenen eğitim öğretime uygun olarak uygulama yapılabilecek, fiziksel ve nitel kapasite olarak elverişli ve yeterli bulunan ve meslek yüksekokulu işyeri eğitimi yapan öğrencilerinin, eğitimleri süresince kazandıkları bilgi ve deneyimlerini, işyeri eğitimi yoluyla pekiştirdikleri, ulusal veya uluslararası mal ve hizmet üreten kamusal veya özel kurum/kuruluşlardır.

İşyeri Eğitimi: Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini sağlayıp, öğrenim süresince aldıkları bilgilere dayalı uygulama deneyimi kazandıracak, uygulama veya staj adı altında günümüz iş ortamına uyumlu meslek elemanı yetiştirme çalışmalarıdır. İşyeri Yöneticisi: İlgili dallarda yeterli mesleki yeterliğe sahip, öğrencilerin işyerlerindeki eğitimlerinden sorumlu, ilgili programın en az lisans bölümlerinden mezun kişi/kişilerdir.

Meslek Yüksekokulu İşyeri Eğitimi ve Staj Uygulama Kurulu: Yüksekokulda öğrencilerin işyeri eğitimi işlerini yürütmek üzere, Meslek yüksekokulu işyeri eğitimi ve staj uygulama kurulu oluşturulur. Bu kurul; yüksekokul müdür yardımcıları arasından belirlenen okul-sanayi koordinatörünün başkanlığında, yüksekokulun program başkanlarından meydana gelir.

Okul-Sanayi Koordinatörü: Meslek yüksekokulu öğrencilerinin bu yönerge doğrultusunda işyeri eğitimi ve eğitim yapmalarını koordine etmekle görevli, yüksekokul müdürü tarafından görevlendirilen yüksekokul müdür yardımcısıdır.

Program İşyeri Eğitimi Komisyonu: Her programın kendi işyeri eğitimi işlemlerini yürütmek üzere, Meslek Yüksekokulu İşyeri Eğitimi ve Staj Uygulama Kurulu tarafından görevlendirilen ve her programın Program Başkanı başkanlığında oluşturulan, ilgili program meslek dersi veren öğretim elemanlarından 3 asıl ve 2 yedek üyeden oluşan kuruldur.

Stajyer Öğrenci: Yüksekokulda eğitim-öğretim gören ve işyeri eğitimi zorunluluğunu yerine getirecek öğrencilerdir. Yüksek Okul: Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksek Okulu’dur.

Yüksekokul Müdürü: Yüksekokulda eğitim-öğretim faaliyetleri yapan tüm programlarda işyeri eğitimlerini yönetmelik ve yönerge esaslarına göre tamamlanmasını yürütmekle görevli en üst düzey yetkili ve yöneticisidir.

İKİNCİ BÖLÜM

Görev, Yetki ve Sorumluluklar

Yüksekokul Müdürünün Görevleri

MADDE 5- (1) Yüksekokul Müdürü işyeri eğitimi organizasyonunun en üst yetkilisi ve yöneticisi olup görevleri şunlardır:

a) Meslek Yüksekokulu İşyeri Eğitimi ve Staj Uygulama Kurulunu oluşturmak ve Okul-Sanayi Koordinatörünü görevlendirmek,

b) İşyeri eğitimi yapılacak kurumlarla ilgili yazışmaları yapmak,

c) İşyeri eğitiminin eksiksiz tamamlanması için gerekli önlemleri almak,

d) İşyeri eğitimi komisyon değerlendirmesine göre işyeri eğitimlerini başaranları Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına bildirmek ve yüksekokulda yazılı olarak ilan etmektir.

Meslek Yüksekokulu İşyeri Eğitimi ve Staj Uygulama Kurulunun Görevleri

MADDE 6- (1) Meslek Yüksekokulu İşyeri Eğitimi ve Staj Uygulama Kurulu'nun görevleri, şunlardır:

a) İşyeri eğitimlerinin etkin ve verimli yürütülebilmesi için program, işyeri eğitimi komisyonları arasında koordinasyon görevi yapmak ve uyumu sağlamak,

b) Yüksekokul öğrencilerinin bu yönetmelik hükümleri doğrultusunda işyeri eğitimi yapmaları amacıyla gerekli ön bilgileri almalarını sağlamak üzere toplantılar düzenlemek,

c) İşyeri eğitiminde kullanılacak basılı evrakın zamanında düzenlenip, basılıp hazır hale gelmesini organize etmek,

d) Öğrencilere işyeri eğitimi yeri temini hususunda ilgili birimlerle işbirliği yapmak,

e) Öğrencileri işyeri eğitimi alacakları yerlere dağıtmak,

f) İşyeri eğitimi çalışmalarını denetlemek,

g) Gerekli gördüğü takdirde işyeri eğitimi ile ilgili mülakat ve uygulamalar düzenlemektir.

Program İşyeri Eğitimi Komisyonunun Görevleri

MADDE 7- (1) Program işyeri eğitimi komisyonu aynı zamanda işyeri eğitimi değerlendirme komisyonudur. Program işyeri eğitimi komisyonunun görevleri şunlardır.

a) Her öğretim yılı güz döneminin başlamasından önceki iki hafta içinde toplanarak o öğretim dönemi için hazırlıklarını yapar.

b) Her iki dönemin genel sınavlarından önce belirlenen bir gün toplanarak teslim edilmiş işyeri eğitimi dosyalarının ve işyeri eğitimi yapan öğrencilerin değerlendirmelerini yapmak,

c) Bağlı oldukları meslek yüksekokulu işyeri eğitimi ve staj uygulama kurulunun belirleyeceği görevleri yerine getirmek,

d) İşyeri eğitiminin yönerge usul ve hükümlerine uygun olarak düzenli sürdürülmesi için gerekli önlemleri almak,

e) Kendi programlarındaki işyeri eğitiminin yönergedeki amaç ve ilkeler ile yüksekokuldaki yerleşik geleneklere uygun olarak yürütülmesi için gerekli önlemleri alarak bu konudaki düzenlemeleri yapmak,

f) Program içinde işyeri eğitimi ile ilgili olarak doğabilecek aksaklık ve sorunları bütüncül bir yaklaşım içinde ele alarak çözmek,

g) Program bazında çözülemeyen sorunları meslek yüksekokulu işyeri eğitimi ve staj uygulama kuruluna iletmek,

h) Programda işyeri eğitimi yapan öğrencilerin işyeri eğitimi başarılarını değerlendirerek işyeri eğitimi değerlendirme formunu birlikte doldurarak imzalamaktır.

Denetçi Öğretim Elemanının Görevleri

MADDE 8- (1) İlgili meslek yüksekokulunun işyeri eğitimi ve staj uygulama kurulu tarafından seçilecek denetçi öğretim elemanlarının görevleri şunlardır.

a) İşyeri eğitimi yapan öğrencileri, işyeri eğitimi yaptıkları işyerlerinde işyeri eğitimi dönemi boyunca en az bir defa uygun yöntemlerle izleyerek çalışmaların öğrenci yararına ve işyeri eğitimi yönergesine uygun yürüyüp yürümediğini denetlemek,

b) Öğrencilerin işyeri eğitimi yeri, coğrafi yerleşim olarak ilgili meslek yüksekokulunun uzağında bulunması nedeniyle o yüksekokulun öğretim elemanları tarafından denetim yapılması zor veya olanaksız ise denetim yapmak üzere işyeri eğitimi yerinin bulunduğu coğrafi yerleşim yerine en yakın meslek yüksekokulunun öğretim elemanlarından yararlanır. Buna olanak bulunmadığı durumlarda diğer öğretim birimlerinden ve kamu kuruluşlarının elemanlarından yararlanma yoluna gider.

c) Denetim sonucunda öğretim elemanı İşyeri eğitimi Denetim Formunu (Ek 2) düzenleyerek meslek yüksekokulu işyeri eğitimi ve eğitim uygulama kuruluna teslim eder.

Okul-Sanayi Koordinatörünün Görevleri

MADDE 9- (1) Okul sanayi koordinatörünün görevleri şunlardır

a) İşyeri eğitimi konusunda programlar arasında ve yüksekokul ile işyeri eğitimi kurumları arasında koordinasyonu sağlamak,

b) Kamu ya da özel kesimde yeni işyeri eğitimi kurumları bulunması yönünde kurumlar arası iletişimi geliştirmek,

c) Her programdan meslek yüksekokulu öğrencilerinin işyeri eğitimi yada işyeri eğitimi yapılan kurumlarla ilgili sorunlarının çözümüne en üst düzeyde katılmaktır.

İşyerinin İşyeri Eğitimi ile ilgili Sorumlulukları

MADDE 10- (1) İşyerinin işyeri eğitimi ile ilgili sorumlulukları şunlardır.

a) İşyeri eğitimi yapan öğrenciyi kabul edecek işyeri, kendi personeline sağladığı konaklama, beslenme ve sosyal olanaklardan işyeri eğitimi yapan öğrencilerin de yararlanması için gerekli çabayı gösterir.

b) İşyeri eğitimi yapan öğrencinin işyeri eğitimini, bu yönerge esaslarına ve işyeri kurallarına göre yapabilmesi için bir işyeri eğitimi yöneticisi görevlendirir.

c) İşyeri eğitimi yapan tamamlayan öğrencinin İşyeri eğitimi Değerlendirme Formunu (Ek: 3) doldurarak kapalı zarf içinde gizli olarak Yüksekokul Müdürlüğüne ulaştırır.

İşyeri Yöneticisinin Görevleri

MADDE- 11 (1) İşyeri yöneticisinin görevleri şunlardır.

a) İşyeri eğitimi yapan öğrencilerin yüksekokulda almış olduğu teorik bilgilerin ve uygulama becerilerinin iş ortamındaki çalışmaları ile pekişmesini sağlamak,

b) İşyeri eğitimi yapan öğrenciye mesleki disiplinleri aktarmak,

c) İşyeri eğitimi yapan öğrencinin günlük olarak tuttuğu işyeri eğitimi dosyasını ve yaptığı faaliyetleri denetlemek ve onaylamaktır.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

İşyeri Eğitimi Kontenjanları ve Yerlerinin Belirlenmesi

İşyeri Eğitimi Kontenjanları

MADDE 12 – (1) Kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlar ve yurtdışı kurumlarla yapılan yazışmalar sonucunda işyeri eğitimi kontenjanları belirlenir. İşyeri eğitimi kontenjanlarının kullanımında üniversite içinden gelen taleplere öncelik verilir.

İşyeri Eğitimi Yerlerinin Belirlenmesi

MADDE 13 – (1) Öğrencilerin işyeri eğitimi yapacağı yerler, eğitim ve uygulama durumları dikkate alınarak program işyeri eğitimi komisyonları tarafından belirlenir. İşyeri eğitimi yapan öğrenciler eğitimlerini program işyeri eğitimi komisyonlarının belirlediği yerlerde yapmak zorundadırlar. İşyeri eğitimi yerlerinin ve kontenjanlarının yetersiz olduğu durumlarda öğrenciler, program işyeri eğitimi komisyonunun onayını almak suretiyle kendi belirleyecekleri yerlerde de işyeri eğitimi yapabilirler. Onay alınmamış yerlerde işyeri eğitimi yapan öğrencilerin işyeri eğitimi geçersiz sayılır. Yüksekokul kendi bünyesinde de işyeri eğitimi yaptırabilir.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

İşyeri Eğitimi ile İlgili Düzenlemeler

İşyeri Eğitimi Süresi

MADDE 14 – (1) İşyeri eğitiminin süresi öğrencinin kayıtlı olduğu programda “işyeri eğitimi/staj eğitimi” olarak belirtilen süredir. Öğrenciler istedikleri taktirde bu sürenin üzerinde de işyeri eğitimi yapabilirler. Bir tam işgünü 8 saat olarak hesaplanır. Öğrenciler işyeri eğitimi yapacakları yerin çalışma saatlerine uymak zorundadırlar. İstendiği takdirde fazla mesaiye kalabilirler. Bu mesailer işyeri eğitimi süresinden düşülmez. Cumartesi ve Pazar dışındaki resmi tatil günleri işyeri eğitiminden sayılmaz. İşyeri eğitiminin programda belirtilen sürece kesintisiz yapılması esastır. Ancak zorunlu durumlarda, ilgili program işyeri eğitimi komisyonunun onayı ile önceden öğrencilere ilan etmek koşulu ile değişik zaman ve dilimler halinde ve farklı işyerlerinde yapılabilir.

İşyeri Eğitimi Dosyası Oluşturma

MADDE 15 - (1) Her programın işyeri eğitimi dosyaları kendi uygulama özelliklerine uygun olarak program işyeri eğitimi komisyonu tarafından, programdaki diğer öğretim elemanlarının da görüşleri alınarak hazırlanır. Yüksekokul Müdürlüğü tarafından çoğaltılarak öğrenci tarafından kullanılır duruma getirilir ve öğrencilere dağıtılır.

İşyeri Eğitimi Başvurusu ve İşyeri Eğitimine Başlama

MADDE 16 – (1) İşyeri eğitimi, ikinci yarıyıl genel sınavlarının tamamlanması ile başlar. Bunun için, önce işyeri eğitimi yapacak öğrenciler program işyeri eğitimi komisyonu tarafından hazırlanan işyeri eğitimi başvuru formunu (Ek 1) ilgili bürodan veya internet üzerinden alarak, işyeri eğitimi yapacakları işyerine onaylatırlar. Formun onaylatılması işyeri eğitimi yerinin belli olduğunu gösterir. Öğrenci, bu formu ilgili program işyeri eğitimi komisyonu başkanlığına elden veya posta ile teslim eder. Sonra, işyeri eğitimi yapılacak adrese resmi yazı yazılır. İşyeri eğitimin kesin başlama tarihi, öğrencinin başvurusu üzerine işyeri yöneticisi tarafından işyeri eğitiminin başladığı ilk gün işyeri eğitimi başvuru formunun uygun yerine yazılır ve imzalanır. İşyeri eğitiminin başladığı gün, işyeri eğitimi başvuru formunun üzerine işyeri yöneticisinin kaydettiği gündür.

(2) Yukarıda belirtilen işlemleri yapmayan veya eksik yapan öğrencilerin işyeri eğitimleri geçersiz sayılır. Öğrenciler azami öğrenim süreleri içinde işyeri eğitimine başlamak ve tamamlamak zorundadırlar.

(3) Öğrenciler bütün derslerinden başarılı olsalar bile işyeri eğitimi yapacakları süreler için kayıt yaptırmak ve katkı paylarını ödemek durumundadırlar.

İşyeri Eğitimi Dosyası Oluşturma

MADDE 17 – (1) İşyeri eğitimi dönemi süresince öğrenci tarafından tutulacak işyeri eğitimi dosyası aşağıda belirtildiği şekilde oluşturulur.

a) Her öğrenci "işyeri eğitimi dosyası" hazırlamak zorundadır. İşyeri eğitimine başlayan öğrenciler, Yüksekokul Müdürlüğünce ilan edilen yerden işyeri eğitimi dosyasını temin ederler.

b) İşyeri eğitimi dosyasının ilk sayfasında, yüksekokul müdürlüğünce onaylanmış öğrenci ile ilgili bilgilere yer verilir.

c) Öğrenciler her gün yaptıkları çalışma ve etkinlikleri işyeri eğitimi dosyasında bulunan günlük çalışma raporu bölümüne günlük olarak işlemek ve işyeri eğitimi yöneticisine onaylatmak zorundadır. Ayrıca, yapılan çalışmalarla ilgili her türlü belge ile program işyeri eğitimi komisyonu tarafından işlenecek diğer bilgi ve belgeler de işyeri eğitimi dosyasına eklenir. İşyeri eğitimi tamamlandıktan sonra doldurulacak sonuç bölümünde, öğrenci tarafından işyeri eğitiminin değerlendirilmesi yapılır.

İşyeri Eğitimi Yapan Öğrencilerin Görev ve Sorumlulukları

MADDE 18 – (1) İşyeri eğitimi yapan öğrencilerin görev ve sorumlulukları şunlardır.

a) İşyeri eğitimi yapan öğrenciler işyeri eğitimlerini, kayda geçen yerlerde yapmak zorundadırlar. Program işyeri eğitimi komisyonu başkanlığına haber verilmeden işyeri eğitimine ara verilemez ve işyeri eğitimi yeri değiştirilemez. Öğrenciler, amacına ulaşamayacağını belirledikleri takdirde, ilgili program işyeri eğitimi komisyonu başkanlığının görüşünü de alarak işyeri eğitimi yerini değiştirebilirler.

b) İşyeri eğitimi süresince öğrenciler yapılacak işleri birebir izlemek ve gerektiği durumlarda uygulamakla yükümlüdürler. İşyeri eğitimi yaptıkları birimlerde yürütülen tüm mesleki etkinliklerden sorumludurlar.

c) İşyeri eğitimi yerlerinde verilen işleri eksiksiz ve zamanında yapmak zorundadırlar

d) Öğrenciler işyeri eğitimi yapacakları işyerinin başlama bitiş saatleri başta olmak üzere bütün kurallarına ve mevzuatı ile Öğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğine uymak zorundadırlar.

e) Öğrenci işyeri eğitimi yerinden izinsiz ayrılamaz.

f) İşyeri eğitimi yapan öğrenci işyeri eğitimi yaptığı işyerindeki sendikal etkinliklere katılamaz.

g) Öğrenciler işyeri eğitimi bitiminde, işyeri eğitimi yöneticisi tarafından doldurulan işyeri eğitimi değerlendirme formunun yüksekokula ulaştırılmasından sorumludurlar.

İşyeri Eğitimi Dosyasının Teslimi

MADDE 19 – (1) Öğrenciler işyeri eğitimi dosyalarını, işyeri eğitiminin bitiş tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde program işyeri eğitimi komisyonu başkanlığına elden veya posta ile teslim ederler. Süresinde teslim edilmeyen işyeri eğitimleri geçersiz sayılır.

2) İşyeri eğitimi dosyalarının da diğer resmi evraklar gibi düzenli olarak beş yıl saklanması zorunludur.

BEŞİNCİ BÖLÜM

İşyeri Eğitimlerinin Değerlendirilmesi

İşyeri Eğitiminin Değerlendirilmesi ve Sonuçlandırılması

MADDE 20- (1) İşyeri eğitimlerinin değerlendirilmesi ve sonuçlandırılmasında aşağıda belirtilen işlemler uygulanır.

a) Program işyeri eğitimi komisyonları bir yarıyıl içerisinde en az 2 kez toplanarak yapılan işyeri eğitimlerini değerlendirir ve komisyon toplandıktan sonra bir hafta içerisinde sonucu yüksekokul müdürlüğüne yazılı olarak iletir. İşyeri eğitimi dosyalarını teslim tarihinden itibaren en geç iki ay içerisinde değerlendirerek karara bağlar.

b) Program işyeri eğitimi komisyonları tarafından yapılan işyeri eğitimi değerlendirilmesi; işyeri tarafından doldurulan işyeri eğitimi değerlendirme formu, denetçi öğretim elemanı raporu ve gerektiğinde öğrencilerle yüz yüze görüşme yapılarak sorulan sorulara verilen yanıtlar dikkate alınarak yapılır. Her öğrencinin değerlendirilmesi ayrıdır. Komisyon üyelerinin bir oy hakkı vardır ve karar oy çokluğuna göre alınır. Eksik bulunan işyeri eğitimleri tamamlatılabilir ya da işyeri eğitiminin tamamı yeniden yaptırılabilir. İşyeri eğitimi komisyonu, sonuçları her öğrenci için "başarılı" ya da "başarısız" olarak yüksekokul müdürlüğüne yazılı olarak bildirilir.

c) Yüksekokul müdürlüğü, program işyeri eğitimi komisyonları tarafından başarılı bulunan öğrencilerin listesini bir hafta içerisinde yüksekokulda ilan eder ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirir.

İşyeri Eğitimi Komisyonu Kararına İtiraz

MADDE 21- (1) Öğrenciler işyeri eğitimi değerlendirme sonuçlarına, ilanından itibaren on beş (15) gün içinde yüksekokul müdürlüğüne dilekçeyle başvurarak itiraz edebilirler. İtirazlar meslek yüksekokulu işyeri eğitimi ve staj uygulama kurulu tarafından incelenerek sonuçlandırılır. İtirazlar, başvuru tarihinden itibaren en geç on beş (15) gün içinde karara bağlanır.

İşyeri Eğitimi Yapacak Öğrencilerin Disiplin İşlemi

MADDE 22 - (1) İşyeri eğitimi yapan öğrenciler, işyeri eğitimi yapacakları işyerlerinin çalışma saatleri, iş koşulları, giyim kuşam ile disiplin ve iş güvenliğine ilişkin kurallarına uymak zorundadır. Tersine hareket eden ya da işyerinden/yüksekokuldan izinsiz, mazeretsiz üç gün üst üste veya işyeri eğitimi dönemi boyunca işyeri eğitimi süresinin %10'u oranında devamsızlık yapan öğrencinin işyeri eğitimine son verilerek durum program işyeri eğitimi komisyonuna bildirilir. Devamsızlık yapılan gün işyeri eğitimi süresine eklenir. Ancak bu süre toplam sürenin yarısını geçemez.

(2) İşyeri eğitimi yapan öğrenciler için Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri işyeri eğitimi sırasında da geçerlidir.

(3) İşyeri eğitimi yapan öğrenciler, eğitim yaptıkları işyerlerinde kusurları nedeniyle verecekleri zararlardan o işyerinde çalışan diğer elemanlar gibi sorumludur.

ALTINCI BÖLÜM

Diğer Hükümler

Yatay Geçişte Yapılan İşyeri Eğitimleri

MADDE 23 – (1) Yatay geçişle gelen öğrencilerin geldikleri yüksekokulda yaptıkları işyeri eğitimleri geçerlikleri program başkanının önersi ile işyeri eğitimi program komisyonunun görüşü alınarak meslek yüksekokulu işyeri eğitimi ve staj uygulama kurulu tarafından karara bağlanır.

İşyeri Eğitimi Ücreti

MADDE 24 – (1) Gazi Üniversitesi ya da Yüksekokul tarafından işyeri eğitimi yaptırılan öğrencilere işyeri eğitimleri süresince herhangi bir ücret ödemesi yapılmaz. Öğrencilerin işyeri eğitimi yaptıkları kurumlarda aralarında yapacakları mali ilişkiler Gazi Üniversitesini bağlamaz.

Gece Çalışması

MADDE 25 – (1) Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu öğrencileri gece çalışmalarına katılamazlar.

Yürürlük

MADDE 26 – (1) Bu Yönerge Üniversite Senatosunun onayından geçtiği tarihte yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 27 –(1) Bu Yönerge hükümlerini Gazi Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

background image